Epres zabkása
sponsored links
5 perc alatt elkészül, nagyon finom, laktató és egészséges! A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják reggelire vagy akár vacsorára is. Én ugyan nem diétázom, de amióta néhány napja érik az eper a kertünkben, minden reggel ezt eszem, annyira szeretem!! Sikerült jól kikísérleteznem magamnak az arányokat és így valami csoda finom - nem tudom megunni. ?
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerûek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerûek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".
Hozzávalók:
1 adaghoz
4 enyhén púpos evõkanál finom szemû zabpehely
2 dl tej
(nálam most kókusztej, de sima 2,8 %-os tejjel is szoktam)
1,5 teáskanál méz
1-2 csipet õrölt fahéj
5-6 szem eper
A pöttyös kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel egy kis lábasban és állni hagyjuk 1-2 percig. Majd alacsony lángon felforraljuk kevergetve - tejbegríz sûrûségû legyen. Elkeverjük benne a mézet, tálkába öntjük. Meghintjük 1-2 csapott õrölt fahéjjal.
2. A megmosott eperbõl 5 szemet villával összetörünk, a zabkása tetejére öntjük, 1 darabot pedig felszeletelünk díszítésnek.
Jó étvágyat!