Epres zabkása

2017-05-31

sponsored links

5 perc alatt elkészül, nagyon finom, laktató és egészséges! A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják reggelire vagy akár vacsorára is. Én ugyan nem diétázom, de amióta néhány napja érik az eper a kertünkben, minden reggel ezt eszem, annyira szeretem!! Sikerült jól kikísérleteznem magamnak az arányokat és így valami csoda finom - nem tudom megunni. ?
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerûek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".  




Hozzávalók:
1 adaghoz
4 enyhén púpos evõkanál finom szemû zabpehely
2 dl tej
 (nálam most kókusztej, de sima 2,8 %-os tejjel is szoktam) 
1,5 teáskanál méz
1-2 csipet õrölt fahéj
5-6 szem eper


A pöttyös kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
 

Elkészítés:
1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel egy kis lábasban és állni hagyjuk 1-2 percig. Majd alacsony lángon felforraljuk kevergetve - tejbegríz sûrûségû legyen. Elkeverjük benne a mézet, tálkába öntjük. Meghintjük 1-2 csapott õrölt fahéjjal.
2. A megmosott eperbõl 5 szemet villával összetörünk, a zabkása tetejére öntjük, 1 darabot pedig felszeletelünk díszítésnek. 




Jó étvágyat!
  

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/05/epres-z...

sponsored links

Keres?s