Epres-vaníliás tartlette
sponsored links
Paté sablée
Liszt 0,20
Mandula liszt 0,05
Vaj 0,125
Porcukor 0,125
Tojássárgája 0,06 (3 db)
só 0,005
Sütõpor 0,005
vaníliás cukor
Sárgakrém:
Tej 3,6% 0,15
Cukor 0,04
Tojásfehérje 0,04
Kukoricakeményítõ 0,015
Vanília 1/4 rúd
Tojás sárgája 0,02 (opcionális)
Só 0,001
Liszt 0,20
Mandula liszt 0,05
Vaj 0,125
Porcukor 0,125
Tojássárgája 0,06 (3 db)
só 0,005
Sütõpor 0,005
vaníliás cukor
Gyors gyúrással linzer tésztát készítünk; a szoba hõmérsékletû vajat simára morzsoljuk a liszttel, majd gyors, határozott gyúrással belegyúrjuk a lisztet a finomra õrölt mandulát és a többi alapanyagot. ?
Nem szabad sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta.- 1-2 óra hûtött pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, sima kerek kiszúróval szaggatjuk és kosárka formákba simítjuk és 170°c-on világos zsemle színûre sütjük. Ha meghûlt egy kicsit kivesszük a formából.
Amíg a tészta hûl, elkészítjük a krémet;Nem szabad sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta.- 1-2 óra hûtött pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, sima kerek kiszúróval szaggatjuk és kosárka formákba simítjuk és 170°c-on világos zsemle színûre sütjük. Ha meghûlt egy kicsit kivesszük a formából.
Sárgakrém:
Tej 3,6% 0,15
Cukor 0,04
Tojásfehérje 0,04
Kukoricakeményítõ 0,015
Vanília 1/4 rúd
Tojás sárgája 0,02 (opcionális)
Só 0,001
A tej ? részét a pici sóval és a vaníliarúddal felrakjuk forrni.( Ha a vanília rudat megvágjuk intenzívebb ízt kapunk.) Egy nagyobb kézi üstbe öntjük a megmaradt tejet, a keményítõt, a tojássárgáját és habverõvel csomómentesre dolgozzuk...