Epres-vaníliás tartlette

2011-04-28

sponsored links

Paté sablée
Liszt  0,20
Mandula liszt  0,05
Vaj  0,125
Porcukor  0,125
Tojássárgája  0,06 (3 db)
só  0,005
Sütõpor  0,005
vaníliás cukor

Gyors gyúrással linzer tésztát készítünk; a szoba hõmérsékletû vajat simára morzsoljuk a liszttel, majd gyors, határozott gyúrással belegyúrjuk a lisztet a finomra õrölt mandulát és a többi alapanyagot. ?
Nem szabad sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta.- 1-2 óra hûtött pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, sima kerek kiszúróval szaggatjuk és kosárka formákba simítjuk és 170°c-on világos zsemle színûre sütjük. Ha meghûlt egy kicsit kivesszük a formából.
Amíg a tészta hûl, elkészítjük a krémet;
Sárgakrém:
Tej 3,6%  0,15
Cukor  0,04
Tojásfehérje  0,04
Kukoricakeményítõ  0,015
Vanília  1/4 rúd
Tojás sárgája  0,02 (opcionális)
Só  0,001
A tej ? részét a pici sóval és a vaníliarúddal felrakjuk forrni.( Ha a vanília rudat megvágjuk intenzívebb ízt kapunk.) Egy nagyobb kézi üstbe öntjük a megmaradt tejet, a keményítõt, a tojássárgáját és habverõvel csomómentesre dolgozzuk...

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/04/e...

sponsored links

Keres?s