Epres-vaníliás-kekszes desszert sütés nélkül
sponsored links
Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg eper
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 dkg vaj/margarin
Mûanyag tartóedényt alufóliával kibéleltem és 20 db keksszel/5x4 db/ beraktam. Az epret megtisztítottam és szûrõedénybe téve többször átmostam majd papírtörlõre pakoltam hogy száradjon. Ezután feldaraboltam és a lerakott kekszre pakoltam. A pudingport a cukorral kevés tejjel jól elkevertem, a többi tejet a margarinnal felforrósítottam majd a pudingos keverékkel besûrítettem. Még melegen az eperre öntöttem próbáltam egyenletesen rákenni. Ezután a csokis kekszeket pakoltam a pudingra és fóliával betakartam. Néhány óra alatt megpuhulnak de ha tovább áll sem baj. Ezután a keksz darabok mellett lehet szeletelni!