Epres-vaníliás-kekszes desszert sütés nélkül

2014-05-24

sponsored links

                                                                              

Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg eper
  •   8 dkg cukor
  •   1 csomag vaníliás pudingpor
  •   3 dl tej
  •   2 dkg vaj/margarin
Elkészítése:  Gõz fölött kevés olajjal a tördelt csokoládét megolvasztottam és 20 db kekszet belemártottam úgy hogy az egyik oldala legyen csak csokis. Tálcára tettem és hûtõbe pakoltam dermedni.
 Mûanyag tartóedényt alufóliával kibéleltem és  20 db keksszel/5x4 db/  beraktam. Az epret megtisztítottam és szûrõedénybe téve  többször átmostam majd papírtörlõre pakoltam hogy száradjon. Ezután feldaraboltam  és a lerakott kekszre pakoltam. A pudingport a cukorral kevés tejjel jól elkevertem,   a többi tejet a margarinnal felforrósítottam majd a pudingos keverékkel besûrítettem. Még melegen az eperre öntöttem próbáltam egyenletesen rákenni. Ezután a csokis kekszeket pakoltam a pudingra  és fóliával betakartam. Néhány óra alatt megpuhulnak de ha tovább áll sem baj. Ezután a keksz darabok mellett lehet szeletelni!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s