Epres-túrós sütemény
sponsored links
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g liszt
200 g porcukor
250 g vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag sütõpor
1 evõkanál tejföl
A töltelékhez
500 g eper
1000 g túró
150 g cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
3 evõkanál búzadara
Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalót egy evõkanál búzadara kivételével kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretû lapot nyújtunk belõlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evõkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütõbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hûtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.