Epres túrós alagút
sponsored links
Emberem mamájának készült ez a süti... öröm neki bármit csinálni, hiszen minden "tésztát" imád :)
Még egy szuper grillvacsora befejezéséhez is tökéletes édesség szerintem.
Hozzávalók:
30*11 cm-es püspökkenyér formához
A tetejéhez:
3-4 db eper
1 csomag piros tortazselé
A krémhez:
450 g túró
100 g porcukor
400 ml habtejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag expressz zselatin fix
7-8 db eper
kb 9 db babapiskóta
kevés tej
A tortazselét a csomag hátoldalán lévõ utasítások szerint megcsináljuk.
Amíg hûl, folpackkal kibéleljük a formát és kirakjuk az alját eperrel.
Ráöntjük a zselét és hûtõszekrénybe tesszük.
A krémhez a túrót a porcukorral kicsit összetörjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
A habtejszínbõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a zselatin fixet és összekeverjük a túrós krémmel.
Az epreket kis darabokra vágjuk és azt is belekeverjük a krémbe.
A krémet a tortazselés rétegre kenjük.
A babapiskótákat megmártjuk a tejben és befedjük vele a túrós réteget.
1 éjszakára betesszük a hûtõbe.