Epres túrókrémmel töltött zsemle
sponsored links
Nyakamon maradt néhány zsemle, amik már félig kiszáradtak. Zsemlemorzsának nem akarom lereszelni, annyira nem is szárazak még, meg egyébként is van egy csomó zsemlemorzsa, de ritkán használom, kevés rántott, panírozott ételt eszünk. Viszont a töltött zsömlét szeretem, gyorsan kész van, variálható, maradékfelhasználó, olcsó. Kell ennél több?
Hozzávalók 2 zsemléhez:
2 félig szikkadt zsemle
10 dkg túró
3 evõkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 evõkanál cukor
10 dkg eper
1 dl tej
A zsemléket félbevágjuk, kicsipkedjük a közepüket. Egy tálba összekeverjük a túrót, tejfölt, a kisebb darabokra vágott epret és a zsemledarabokat Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, meg amivel szeretnénk (fahéj, lekvár, mézes fûszerkeverék, méz, stb.). A félbevágott zsemléket megforgatjuk a tejben úgy...