Epres-túrókrémes rakott piskóta
sponsored links
Tavaly tavasszal elhatároztam, hogy amikor a legjobb áron jutok eperhez, szorítok helyet neki a kicsi mélyhûtõnkben, úgy, ahogy a legoptimálisabb: turmixolva.Azért, mert milyen jó lesz majd tél közepén eperturmixot inni, hogy fogják csípni a gyerekek. És tényleg. Szerintem az eper volt a titka ennek a kis semmi édességnek is, amit lusta voltam poharakba öntögetni, inkább minimális zselatinnal tortaszerûen csináltam meg és úgy ették, mintha valami szuper cukrászati teljesítmény lenne mögötte, pedig legközelebb õk fogják csinálni :)
Az eper finom érett benne, szerintünk elég ennyi cukor, mert a babapiskóta eléggé édes. A piskótát nem mártottam meg semmiben, de egy kis alkoholos locsolgatást elbír, viszont a krém puhít rajta annyit, míg megdermed, hogy tökéletesen vágható, nem ropogós, de nem is puha, mint egy tiramisuban.
Hozzávalók: 6-8 szelethez, 18-20 cm-es dobozformához)
20 dkg túró
15 dkg tejföl ...