Epres túrókrém- a megunhatatlan
sponsored links
A majdnem torta. Nem torta, mert nem csináltam neki alapot, csak üvegedénybe rétegeztem és díszítettem a tetejét.
Nagyon egyszerû, bárkinek sikerül, aki sosem fõzött még annak is.
Hozzávalók:
50 dkg túró, szitán áttörve
15 dkg porcukor
2 vanília rúd
1 citrom
6 dl tejszín
80 dkg eper
1 csomag zselatin
1 csomag tortazselé
Az epreket megpucolom, megmosom. Kb 25-30 dekányit félre teszek a díszítéshez, a többit félbe, negyedbe vágom. Mérettõl függõen.
A túróhoz hozzáadom a citrom levét, reszelt héját, a porcukrot, az egyik rúd vanília kikapart belsejét, összekeverem.
A tejszínhez adom a másik vanília rúd belsejét, és kemény habbá verem. A túróhoz hozzáadom az elkészített zselatint, majd a tejszínhabot, és összekeverem.
Üvegedénybe simítom a felét, megpakolom az eprekkel, rá a túrókrém másik fele, majd pár órára hûtõbe teszem.
A tetejét feldíszítem, a zselével meglocsolom.