Epres túrógombóc mogyorómorzsával
sponsored links
A túrógombóc mindenki nagy kedvence. Fõleg, ha az egyik legzamatosabb gyümölccsel, az eperrel van összepárosítva. Nagyon egyszerû elkészíteni, de nem könnyû jó, igazán könnyû, rezgõs gombócokat gyártani. Fóton van egy étterem a Fáy présház, amelynek messze földön híres a túrógombóca, sokan kimondott csak ezért járnak oda. Az alapreceptet tõlük vettem, ami tényleg nagyon jó, annyi változtatással, hogy én kevés cukrot is tettem a túróhoz. Hogy még pazarabb íze legyen mogyoróval elkevert morzsába forgattam. Frissen az igazi, de még hidegen is finom volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg vaj
- 4 tojás
- 20 dkg búzadara
- 2 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- csipet só