Epres túrógombóc mogyorómorzsával

2011-05-22

sponsored links


A túrógombóc mindenki nagy kedvence. Fõleg, ha az egyik legzamatosabb gyümölccsel, az eperrel van összepárosítva.  Nagyon egyszerû elkészíteni, de nem könnyû jó, igazán könnyû, rezgõs gombócokat gyártani. Fóton van egy étterem a Fáy présház, amelynek messze földön híres a túrógombóca, sokan kimondott csak ezért  járnak oda. Az alapreceptet tõlük vettem, ami tényleg nagyon jó, annyi változtatással, hogy  én kevés cukrot is tettem a túróhoz. Hogy még pazarabb íze legyen mogyoróval elkevert morzsába forgattam. Frissen az igazi, de még hidegen is finom volt.          

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg búzadara
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • csipet só
morzsához:...

Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2011/05/epr...

sponsored links

Keres?s