Epres túrógombóc
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 db tojás
13 dkg búzadara
csipetnyi só
eper
darált mandula
50 dkg túró
2 db tojás
13 dkg búzadara
csipetnyi só
eper
darált mandula
Az áttört túrót a tojássárgájával, a búzadarával, csipet sóval összedolgozunk, állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a túrós masszához keverjük. A gombócok belsejébe egy-egy szem epret helyezünk és forrásban lévõ vízbe tesszük õket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a tetejére, és mérettõl függõen 2-3 percig fõzzük õket, majd kivesszük. Forrón belehempergetjük a darált mandulába. Friss epret összeaprítunk, villával picit megnyomkodjuk, és a gombócok mellé tálaljuk.