Epres túrógombóc

2014-06-13

sponsored links

Hozzávalók:
50 dkg túró
2 db tojás
13 dkg búzadara
csipetnyi só

eper
darált mandula

Az áttört túrót a tojássárgájával, a búzadarával, csipet sóval összedolgozunk, állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a túrós masszához keverjük. A gombócok belsejébe egy-egy szem epret helyezünk és forrásban lévõ vízbe tesszük õket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a tetejére, és mérettõl függõen 2-3 percig fõzzük õket, majd kivesszük. Forrón belehempergetjük a darált mandulába. Friss epret összeaprítunk, villával picit megnyomkodjuk, és a gombócok mellé tálaljuk.



Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/06/ep...

sponsored links

Keres?s