Epres túrógombóc

2012-07-10

sponsored links


Isteni finom szamócás kreálmány ez. Mikor az ember kínjában nem tudja mi készüljön eper szezonban, egy jó túrógombóc, hûtõ-hidegen, cukros tejföllel remek desszert lehet. Akár második fogásnak fõételként, akár csak egy hûsítõ desszertként. Az eper nélküli változata pedig téli estéken, langyosan kerülhet a család örömére az asztalra.
Nem az Én találmányom, viszont úgy gondolom, a túró gombócnál nagyon-nagyon fontos a pontos anyaghányad. Nem csak egy kis ez, ízlés szerint az, mert akkor balul sülhet el a dolog. Az Én "bibliám", régi tanuló éveim kedvenc könyve a következõt írja:

Hozzávalók:
Eper

1 kg túró
15 dkg búzadara ( ha száraz a túró -2 dkg, ha nagyon vizes akkor +2dkg)
5 tojás
Csipet só

0,5l tejföl
20 dkg zsemlemorzsa ...

Folytats a blogon ... fozni-jo.blogspot.com/2012/07/epres-t...

sponsored links

Keres?s