Epres túrógombóc

2018-05-30

sponsored links


Csupán néhány perc szükséges ennek a finom, egészséges, és diétás gombócnak az elkészítéséhez.
Nemcsak desszertnek jó, hanem olyankor is, amikor nagyon gyorsan szeretnénk valami laktató ebédet készíteni. Álomfinom.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg krémes tehéntúró (diétás változatot használtam)
  • 12 dkg zabpehely
  • 10 dkg cukor (eritrit)
  • 2 evõkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • 10 dkg házi zsemlemorzsa, 1 evõkanál vaj, 12 nagyobb eper
Elkészítése:

  • A zabpelyhet késes aprítóban finomra õröljük, de nem teljesen lisztes állagúra, csak legyen nagyon apró.
  • Ezután kb 3,5-4 dl vízben a cukorral, a citromgéjjal, a citromlével, meg a sóval kavargatva összefõzzük. Akkor jó, ha nagyon nehezen kavarható a massza.  A túrót belekavarjuk, és hagyjuk lanygosra hûlni.
  • Közben egy serpenyõben vajon zsemlemorzsát pirítunk.
  • A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, mindenikbe belenyomunk egy-egy szem megpucolt epret. 
  • Végül zsemlemorzsában megforgatjuk.
  • Akinek nem elég édes, tálaláskor porcukorral megszórhatja.
Tipp: Õrölt dióban, mandulában, vagy mákban is forgathatjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/csupan...

sponsored links

Keres?s