Epres túrógombóc
sponsored links
Csupán néhány perc szükséges ennek a finom, egészséges, és diétás gombócnak az elkészítéséhez.
Nemcsak desszertnek jó, hanem olyankor is, amikor nagyon gyorsan szeretnénk valami laktató ebédet készíteni. Álomfinom.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 25 dkg krémes tehéntúró (diétás változatot használtam)
- 12 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor (eritrit)
- 2 evõkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
- 10 dkg házi zsemlemorzsa, 1 evõkanál vaj, 12 nagyobb eper
Elkészítése:
- A zabpelyhet késes aprítóban finomra õröljük, de nem teljesen lisztes állagúra, csak legyen nagyon apró.
- Ezután kb 3,5-4 dl vízben a cukorral, a citromgéjjal, a citromlével, meg a sóval kavargatva összefõzzük. Akkor jó, ha nagyon nehezen kavarható a massza. A túrót belekavarjuk, és hagyjuk lanygosra hûlni.
- Közben egy serpenyõben vajon zsemlemorzsát pirítunk.
- A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, mindenikbe belenyomunk egy-egy szem megpucolt epret.
- Végül zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Akinek nem elég édes, tálaláskor porcukorral megszórhatja.
Tipp: Õrölt dióban, mandulában, vagy mákban is forgathatjuk.