Epres triffle
sponsored links
Sokféle pohárkrémet szoktam nyáron készíteni, mikor bejön a friss gyümölcsök szezonja. Van már jó pár gyümölcsös krém az oldalon, de most Zsanuária és Duende után beálltam sorba, hogy megmutassam nálam hogyan készül a triffle.
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás puding
- 450 ml tej
- 2 evõkanál méz
- 2 evõkanál cukor (nálam eritit)
- 250 ml tejszín
- 2-3 evõkanál porcukor (nálam por eritrit)
- 1 kis tasak habfixáló
- kb. 2 dl tej
- 1 evõkanál rum
- 12 db babapiskóta
- 25 db közepes eper
Elkészítés:
- A pudingport a mézzel, cukorral és két evõkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sûrû krémmé fõzzük.
- Hagyjuk kihûlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbõrösödjön, bár én ezt a bõrös réteget imádom. :)
- A tejszínt a habfixálóval és a cukorral a leírás szerint kemény habbá verjük, majd a kihûlt pudinggal összeforgatjuk.
- Egy mélyebb tál aljára teszünk pár kanál krémet.
- A babapiskótákat a rumos tejbe gyorsan belemártjuk és rárakjuk a krémrétegre, ismét krémet kanalazunk rá, majd az eprek kb. felét rádaraboljuk. (Pár szemet hagyjunk a tetejére díszítésnek.) Újra krém, majd a maradék piskóta, ismét krém, eper és a legtetejére megint krém. Díszítsük a félretett eperszemekkel és mentalevéllel.
- Tegyük pár órára a hûtõbe tálalás elõtt.
Jó étvágyat!