Epres triffle

2014-05-29

sponsored links

Sokféle pohárkrémet szoktam nyáron készíteni, mikor bejön a friss gyümölcsök szezonja. Van már jó pár gyümölcsös krém az oldalon, de most Zsanuária és Duende után beálltam sorba, hogy megmutassam nálam hogyan készül a triffle.

 

Hozzávalók:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 450 ml tej
  • 2 evõkanál méz
  • 2 evõkanál cukor (nálam eritit)
-------------------------------------------------------
  • 250 ml tejszín
  • 2-3 evõkanál porcukor (nálam por eritrit)
  • 1 kis tasak habfixáló
-------------------------------------------------------
  • kb. 2 dl tej
  • 1 evõkanál rum
  • 12 db babapiskóta
  • 25 db közepes eper



Elkészítés:
  1. A  pudingport a mézzel, cukorral és két evõkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sûrû krémmé fõzzük.
  2. Hagyjuk kihûlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbõrösödjön, bár én ezt a bõrös réteget imádom. :)
  3. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral a leírás szerint kemény habbá verjük, majd a kihûlt pudinggal összeforgatjuk.
  4. Egy mélyebb tál aljára teszünk pár kanál krémet.
  5. A babapiskótákat a rumos tejbe gyorsan belemártjuk és rárakjuk a krémrétegre, ismét krémet kanalazunk rá, majd az eprek kb. felét  rádaraboljuk. (Pár szemet hagyjunk a tetejére díszítésnek.) Újra krém, majd a maradék piskóta, ismét krém, eper és a legtetejére megint krém. Díszítsük a félretett eperszemekkel és mentalevéllel.
  6. Tegyük pár órára a hûtõbe tálalás elõtt.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/ep...

sponsored links

Keres?s