Epres torta
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 5 tojás, 7 evõkanál cukor, 7 evõkanál liszt;
a krémhez: 20 dkg eper, 1/2 citrom leve, 2-3 evõkanál cukor, 20 dkg ..., 8 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, 10 g ...;
a díszítéshez: 10 dkg fehércsokoládé, 0,5 dl ..., 5-6 eper.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy keverõtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi mixer legnagyobb fokozatán addig verjük, míg vastag krémhab nem lesz, majd könnyedén beleforgatjuk a lisztet. A masszát sütõpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütõben 20-25 percig sütjük. Ha kihûlt, két lapba vágjuk.
A krémhez a megmosott epret villával összetörjük, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a cukrot és ...