Epres tejszínhabos sajttorta
sponsored links
Hozzávalók a kakaós piskótalaphoz: 7 tojás, 7 evk. cukor, 3 evk kakó, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütõpor.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, rendre hozzákavarjuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a kakaót, majd a lisztet amibe a sütõport vegyítettük. Egy sütõpapírral bélelt 28 cm átmérõjû tortaformába símítjuk, elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük. Ha kihûlt kettévágjuk.
Krém: 500 g mascarpone (krémsajt), 200 g porcukor, 500 g tejszín, 30 g zselatinpor, 500 g friss eper, 2 banán, 2 kivi.
A zselatint 300 ml vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, lecsepegtetjük, tetszés szerint feldaraboljuk. A banánt meg a kivit is feldaraboljuk, a tejszínt felverjük.
A krémsajtot a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínhabot , a mikróban FELMELEGÍTETT zselatint, aztán a feldarabolt gyümölcsöket. Ezzel a krémmel töltjük be a tortánkat.
Tetejére: 500 g eper, 300 ml tejszín, 1 tasak habfixáló.
A tejszínt a habfixálóporral kemény habbá verjük, ezzel vonjuk be a tortát. Tetejét tetszés szerint feldarabolt eperrel meg tejszínhabrózsákkal díszítjük.