Epres tejszínes rétegezett hedonizmus

2012-05-17

sponsored links


Az elõzõ hétvégére eperfagyit terveztem készíteni a vadiúj fagyigépemmel, de olyan csúnyán alakult az idõjárás és a kinti hõmérséklet, hogy egyikünknek sem volt kedve fagyit kanalazni. Egy nagy adag eper viszont ott állt a hûtõben. Ettünk belõle nyersen pár szemet, és a reggeli turmix is befogadott egy adagot, de még mindig maradt. Így inspirálódtam a fenti szépséges és szupergyors desszert elkészítésére.

Teljesen biztos, hogy nem utoljára készült ez a finomság. Az elkészítési idõ és a nehézségi fok, illetve az elfogyasztásával járó élvezet a fordított arányosság mintapéldája lehetne! Zseniális!

Hozzávalók kb. 4 személyre:
(de ketten is simán eltüntethetõ)
  • 40 dkg eper
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2-3 ek. porcukor (az eper édességétõl függõen)
  • 1 tk. vanília esszencia (vagy pl. valami finom likõrféle) ...

Folytats a blogon ... zsucikonyha.blogspot.com/2012/05/epre...

sponsored links

Keres?s