Epres tejespite
sponsored links
Vége az eperszezonnak, az utolsó kistányérnyi epret hoztam be a kertbõl.
Az idei termés nem volt a legjobb, úgy látszik már a tövek kiöregedtek, augusztusban újat ültetek.
Epres tejespitét készítettem belõle, némi fehér ribizlivel kiegészítve.
Ez az a süti, amit szinte lehetetlen elrontani, olcsó, és gyorsan elkészíthetõ.
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 4 dl tej
- 1 cs sütõpor
- csipet só
- 1 dl étolaj
- kb 30 dkg eper
- kb 10 dkg fehér ribizli
- 1 cs vaníliáscukor
- porcukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat robotgéppel habosra kevertem a cukorral, majd egyenletesen hozzáadtam a sütõporral elkevert lisztet, a tejet, olajat, sót.
Egy 35x25 tepsit kibéleltem sütõpapírral, majd beleöntöttem a masszát, és megszórtam félbe, negyedbe vágott eperrel és ribizli szemekkel, amiket elõtte liszben forgattam meg.
180 fokon 45 percig sütöttem, majd lehúztam a sütõpapírt róla, és felvágtam.
Kihûlés után megszórtam vaníliás, és porcukor keverékével.