Epres tejberizs
sponsored links
Szeretjük a tejberizset, minek tagadjam, gyakran készítem, ahányszor csak megkívánjuk. Most friss eperrel díszítettem (kertünkbõl) és tortazselével vontam be. Finom volt nagyon!!!
Hozzávalók: 200 g rizs, 200 ml víz, 1 liter tej, 130 g cukor, 2 tasak vaníliapor. Még: friss eper, 1 kis tasak tortazsele.
A megmosott rizset csipetnyi sóval vízben elõfõzzük, majd hozzáadjuk a hideg tejet és készre fõzzük. Csak az utolsó percben tesszük hozzá a cukrot meg a vanilíaport, mert a cukortól nagyon gyorsan odakozmálhat a desszertünk.
A forró tejberizset sütõpapírral bélelt kalácsformába töltjük, ott is hagyjuk kihûlni.
Addig epret szedünk, megmossuk és felszeleteljük. Elkészítjük a színtelen tortazselét, ahogy a tasakon írja.
A megdermedt tejberizset tálcára borítjuk, friss eperrel díszítjük, lekenjük az elkészített tortazselével és 10 perces pihentetés után bátran tálalhatjuk is.