Epres tejbegríz pohárban
sponsored links
Nem sok olyan gyereket ismerek, aki nem szereti a tejbegrízt. Illetve kettõt biztosan, de õket nagyon jól. De mi, felnõttek, azért néhanapján szívesen kanalazzuk. Most egy kicsit továbbgondoltam a dolgot, és egy kevéske eperrel egy roppant egyszerû desszertet alkottam meg.
Azt hiszem elkészíteni tovább tartott, mint elfogyasztani :-)
Hozzávalók 2 fõre:
Búzadarás réteghez:
*5 dl tej
*1 csipet só
*2-3 ek cukor
*5 csapott ek búzadara
Epres réteghez:
*15 dkg eper
*1 dl víz
*1 ek cukor
*1 csapott kk étkezési keményítõ
Két poharat készítünk elõ.
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a sót, cukrot és a búzadarával sûrûre fõzzük. Elosztjuk a két pohárba, és jól lehûtjük.
Közben a megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk, és egy kevés vízben kissé felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Egy kevés keményítõt elkeverünk egy evõkanálnyi vízben, majd az eperhez csorgatjuk. Mérsékelt lángon, óvatosan kavargatva 1-2 percig hagyjuk fõni. Majd ha kezd besûrûsödni, a poharak tetejére kanalazzuk.
Pár órára a hûtõbe pihentetjük, hidegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.