Epres sült túrótorta
sponsored links
Valamikor még az õsidõkben készítettem sült túrótortát. Maga volt a bûnbeesés:)) A legnagyobb lánykám születésnapjára szeretett volna epres túrótortát, de megmondom õszintén már kicsit ráuntam a habveregetõs, zselatinnal forgatós változatokra.
Csibénél, majd Mohánál szaladtam bele ebbe a receptbe. Pofon egyszerû volt az elkészítése, ízben nem sokban tér el a zselatinos változattól. Rekord gyorsasággal elfogyott:)
Epres sült túrótorta
Hozzávalók:
(26 cm átmérõjû tortaforma)
Tészta
- 22 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál sütõpor
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 tojás
Túrókrém
- 50 dkg túró
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor (nekem elég volt bele ennyi)
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 citrom reszelt héja
- 1 tk. vaníliakivonat/1 rúd vanília kikapart bele/1 cs vaníliás cukor
Tetejére
- 30-40 dkg gyümölcs (nálam eper)
- 1 cs piros tortazselé
A lisztbe keverjük a kakaót, sütõport, porcukrot, majd elmorzsoljuk a kockázott hideg vajjal. A tojással együtt összegyúrjuk. Én lusta voltam a nyújtogatáshoz ezért nemes egyszerûséggel belenyomkodtam a margarinnal kikent tortaformába.
A túrótöltelékhez minden hozzávalót tegyünk egy magas edénybe és botmixerrel keverjük simára. Öntsük a tortaformába.
175 C-ra elõmelegített sütõben süssük addig míg a közepe éppen csak egy kicsit mocorog. Miközben hûl az is teljesen megszilárdul majd.
A már teljesen kihûlt torta tetejére rámoljuk rá a gyümölcsöket és öntsük le a zselatin csomagolása szerint elkészített zselével.
Hagyjuk teljesen megdermedni. A forma és a torta közé szúrt késsel óvatosan válasszuk el a tortát a formától, ezután lekapcsolhatjuk és szeletelhetjük.