Epres sült sajttorta
sponsored links
Az ünnepre is elkészíthetõ, egyszerû és mennyei.
Epres sült sajttorta
Hozzávalók a kekszes masszához: 20 dkg darált keksz, 12-13 dkg vaj, 2 evõkanál cukor; a krémhez: 50 dkg mascarpone, 2 dl tejföl, 3 tojás, 10 evõkanál cukor, 1 kiskanál vanília aroma, 1 evõkanál étkezési keményítõ; a tetejére: eper, 1 tasak piros tortazselé por.
Elkészítése: A kekszet olvasztott vajjal jól összedolgozzuk. Egy tortaformát (lehet kapcsos is) kikenünk vajjal vagy kibéleljük sütõpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát egyenletesen. Kevés idõre hûtõbe rakjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálban a krémhez valókat jól összekavarjuk, és kekszes alapra öntjük. Ezután a tortaformát kívülrõl-alulról alufóliába becsomagoljuk és elõmelegített 180 fokos sütõben 50 percig sütjük. Ezután teljesen kihûtjük, majd a tetejét kirakjuk eperrel. A tortazselét a tasakon leírt elõírás szerint elkészítjük és óvatosan rákenjük a torta tetejére, majd hûtõbe rakjuk dermedni.