EPRES SZENDVICS
sponsored links
Eper... Megunhatatlan... Finom : salátában, süteményben, tortában, levesben, sõt!, szendvicsen is... A tavasz elsõ gyümölcse, mely édes, piros, zamatos és érzéki... Állítólag a pezsgõ hozza ki igazán a zamatát. / még nem próbáltam../ Egy gond azért mégis akad vele: sajnos nem terem egész évben... Pedig csuda jó dolog lenne! Alig várom, hogy elmenjek a legközelebbi eperföldre, hogy a kosaramat jól megszedjem vele. Az én Jancsim biztosra megy : porcukorral a zsebében kísér engem el, epret szedni.....
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet kalács, 30 dkg eper, 25 dkg tehéntúró, méz, porcukor.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük majd felvágjuk. A túrót kikeverjük ízlés szerint porcukorral és egy csipet sóval. A kalácsszeleteket megpirítjuk. A pirult kalácsra ráhalmozzuk az édes túrót, rátesszük az epret, majd pár csepp mézzel megfényezzük a szendvicsek tetejét. Citromfûvel díszítve máris fogyasztjuk.