Epres szelet
sponsored links
Mi mást is készíthetnék az én Drága Anyukámnak Anyák Napjára, mint egy krémes-epres-habos csodát, aminek az a sorsa, hogy bizony a krém kellõ hûtése után hipergyorsan elfogyjon! A receptet egy kivágott újság cetlijén találtam meg, ott ribizlivel szerepel és zselatinnal, ami nekem most nem volt a kamrámban, így habfixálóval pótoltam. Egy picit megijedtem, hogy nem fogom tudni szépen szeletelni, és az egész krém lefolyik szépen a piskóta oldalán, de a hûtõben eltöltött pár óra kifejezetten jót tett neki, a krém is szépen megdermedt, fogyasztásra készen állt....hogy pontosan fejezzem ki magam. :)
A piskótát még feldobtam egy kis citromhéjjal, no és a krém.....könnyû lett és szokás szerint megint extrán habosra sikeredett....
Pillanatok alatt elkészíthetõ, bármilyen gyümölccsel kombinálható, nincs is más dolgunk, mint elszaladni az éppen aktuális szezon gyümölcsért!
A sütemény vészhelyzetekre is ideális, amikor is nagyon gyorsan produkálni kéne valami finomságot, lehetõleg olyan finomságot, aminek az elkészítése nem igényel órákat és különösebb macerát!
Hozzávalók
a piskótához
3 egész tojás
6 dkg cukor
1 ek házi vaníliás cukor/vagy 1 tasak vaníliás cukor ...