Epres szelet.
sponsored links
Eper tegnap, eper ma, és eper holnap is!!! Már napok óta ebbõl a csodálatosan szép, illatos, és fenségesen finom gyümölcsbõl készítem a tortákat, pohárkrémeket, na és persze a gyümölcsleves sem maradhat ki a felsorolásból. (eperbõl készült finomságok itt megtekinthetõek) Most egy kicsit érettebbek voltak az eperszemek, így jött az ötlet, hogy a jól bevált linzertészta tetejére készítsek belõle tölteléket, és úgy süssem készre. Elõször úgy gondoltam tálalás elõtt, majd porcukorral szórom meg a sütemény tetejét, aztán ezt egy kicsit továbbgondolva inkább kiraktam félbevágott eperszemekkel, és leöntöttem tortazselével. Így a sütemény nem csak mutatósabb, de sokkal finomabb lett.
Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez:
25 dkg liszt
10 dkg zsír (v. 15 dkg vaj)
5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1/2 cs sütõpor ...