Epres-spárgás rizottó, grillezett csirkemell steak-kel

2017-05-03

sponsored links


Elkészítjük a rizottó alapot:
rizs  25 dkg
vöröshagyma  5dkg
olívaolaj  5dkg
fehér bor  2 dl
alaplé  1,2 liter
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és átmelegítjük. Elõször hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben, ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80% készültségûre fõzzük, majd szétterítve gyorsan kihûtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap  18 dkg
alaplé  1 dl
vaj  5 dkg
zöldspárga 10 dkg
eper 6 dkg
Az alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó keverés mellett krémesre fõzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot, végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Grillezett csirkemell steak-kel tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük.

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2017/05/e...

sponsored links

Keres?s