Epres-spárgás rizottó, grillezett csirkemell steak-kel
sponsored links
Elkészítjük a rizottó alapot:
rizs 70 dkg
vöröshagyma 5dkg
olívaolaj 5dkg
fehér bor 2 dl
alaplé 1,2 liter
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és átmelegítjük. Elõször hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben, ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80% készültségûre fõzzük, majd szétterítve gyorsan kihûtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap 18 dkg
alaplé 1 dl
vaj 5 dkg
zöldspárga 6 dkg
eper 6 dkg
eper 6 dkg
Az alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó keverés mellett krémesre fõzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot, végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Grillezett csirkemell steak-kel tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük.