Epres spárgás risotto
sponsored links
Nem bírom abbahagyni. Imádom a risottokat, mert gyorsan és egyszerûen tudunk nagyon laktató egytálételt az asztalra varázsolni. Ma a piacon megint találtam zsenge spárgát és ugye eperbõl már szinte túlkínálat van, persze délrõl hozzák egyelõre õket, így ez a két frissesség adta a risottom alapját.
Nem kell megijedni, nem édesség lesz belõle, hanem a megszokott risottos sós-vajas-zöldséges ízvilág amit kissé megbolondít az eper.
Hozzávalók:
5 szál spárga
5 szem eper
1 pohár risotto rizs
1 kisebb fej hagyma
húsleves amennyi szükséges
reszelt parmezán
50 g vaj
kevés olaj
Eljárás még mindig ugyanaz, húslevest fõzünk, amit én vagy leveskockával vagy vegetával és szimpla fõtt vízzel oldok meg. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat forrósítunk, megpároljuk benne a hagymát. Ezalatt a spárgákat megtisztítjuk, a csipkés részt csak mosni kell, a lentebbi részét krumplihámozóval megtisztítjuk, meghajlítjuk, ha nagyon hosszúak lennének, ahol elpattan, az azalatti részt nem érdemes felhasználni, túl fás lenne, az afeletti részt karikákra vágjuk. Az epret megmossuk, félbevágjuk, és szeleteljük. A hagymához adjuk a rizst és a karikákra vágott spárgát, jól átkavarjuk, majd felöntjük két szedõkanál levessel. Ekkor adjuk hozzá az epret, és innentõl annyi a dolgunk, hogy folyamatosan szedõkanalanként adagolva a levest a rizshez állandó kevergetés mellett készre fõzzük a risottot. Ha a megfelelõ keménységet elérte a rizs, aminek nem szabad szétázottnak lennie, a risottohoz keverjük a vajat, és reszelt parmezánnal megszórva tálalhatjuk is.
Sajnos ma nem süt a nap, így a fotók az asztalon, benn készültek, és nem látszódik, milyen kellemesen rózsaszínû lett az étel.
Ízre pedig leírhatatlanul finom!
Sok sikert hozzá!