Epres spárgasaláta, citrusos vinegrettel, sajt tölcsérben

2014-05-20

sponsored links


Hosszú az asztal, keskeny az abrosz, rövid a vacsora. ? Nagy Bandó András

HOZZÁVALÓK, 4 fõre:
0,40 spárga
0,40 eper
0,05 kristálycukor
1 db citrom
1 db narancs
1 dl olívaolaj
só, fehérbors
1 csokor citromfû
0,30 trappista sajt

ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított spárgát kevés kristálycukorral, és enyhén citromos sós vízben, 10-15 percig fõzzük, majd azonnal lehûtjük.
A tisztított epret cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a lehûtött, nagyobb darabokra vágott spárgát. Citrom és narancs, frissen facsart levét hozzáöntjük, meglocsoljuk olivaolajjal, sóval, fehérborssal ízesítjük, majd apró darabokra tépett citromfû levéllel elkeverjük. Tálalásig hûtõben hidegen tartjuk.

Sajttölcsér
A vékony szeletekre vágott sajtot egy nagyobb kiszúró segítségével kör alakura formázzuk, majd egyenként, mikróban másfél percig teljes fokozaton sütjük. Egy spatula segítségével kivesszük, és azonnal tölcsért formázunk belõle.
A lehûtött, epres-spárga salátát a tölcsérekbe kanalazzuk, citromfû levelekkel díszítjük, és így kínáljuk.

Foodafok


Folytats a blogon ... usubufood.blogspot.com/2014/05/epres-...

sponsored links

Keres?s