Epres sajttorta sütés nélkül
sponsored links
Szupergyorsan kellett csinálnom valami desszertet és ilyenkor nem is kérdés hogy valami gyümölcsös dologra fog esni a választásom.
Ez lett belõle :)
Hozzávalók:
18 centis formához
150 g keksz
75 g vaj
500 g mascarpone
200 ml habtejszín
4-5 ek porcukor
késhegynyi vaníliapaszta
kevés citromlé
kb 300 g eper
A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük õket.
Egy sütõpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk és hûtõbe tesszük amíg a krém készül.
A habtejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a szobahõmérsékletû mascarponéval, a cukorral, a vaníliával, a citromlével és az apró darabokra vágott eperrel.
Rákenjük a krémet a kekszes alapra és 3-4 órára vagy egy éjszakjára visszatesszük a hûtõbe.
Dekoráljuk és megesszük.