Epres sajttorta
sponsored links
Pohárban, sütés nélkül!!! Kb 15 perc alatt össze lehet dobni ezt az édességet.... de lehet még annyi sem kell :)
A végeredmény természetesen nagyon finom és szerintem nagyon szép is! :)
A mascarponét én felhasználás elõtt kb 1 órával ki szoktam venni a hûtõbõl, mert a szobahõmérsékletû mascarponéval lehet a legkönnyebben dolgozni.
A mascarponét én felhasználás elõtt kb 1 órával ki szoktam venni a hûtõbõl, mert a szobahõmérsékletû mascarponéval lehet a legkönnyebben dolgozni.
Hozzávalók:
4 db pohárhoz
Kekszes réteg:
100 g vajas keksz
40 g vaj
Krém:
500 g mascarpone
200 ml tejföl
100 g porcukor
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 vanília rúd kikapart magjai
Epres réteg:
kb 350-400 g eper
1-2 ek porcukor
1/2 citrom leve
A kekszes réteghez a vajat ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk majd összekeverjük õket.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük.
Az epret megmossuk, levágjuk a szárakat, felkockázzuk, megszórjuk porcukorral és citromlével.
Na és akkor már rétegezhetjük is a poharakba:
Pohár aljába kerül egy kis krém, keksz, eper, még egy kis krém, keksz és végül eper.
Ezt megismételjük a többi pohárral is.
Azonnal fogyaszthatjuk, hûtõbe max 1 órát tartsuk mert a kekszes réteg hamar átvizesedik és nem lesz ropogós.