Epres-rózsás piskóta mascarponekrémmel
sponsored links
Rögtönzött édesség, de olyan jól sikerült, hogy biztosan meg fogom ismételni (legközelebb talán málnával). Rámtört a szokásos délutáni édesség utáni vágy, és bõ fél óra múlva már ettük is:) Azt használtam fel hozzá, ami épp a kezem ügyében volt: az elõzõ napi lekvárfõzéskor leöntött eperszörpöt, és a szintén pár nappal korábban készült rózsalekvárt (meg a következõ adag rózsalekvárhoz szedett szirmokat). Habkönnyû, nem túl édes, finoman rózsás és nagyon epres igazi nyári süti lett, el is fogyott néhány perc alatt az egész.
Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 ek. liszt, 4 ek. nyírfacukor, foszfátmentes sütõpor (én DM-es Alnatura márkájút szoktam venni)
A krémhez: 50 dkg mascarpone, 1,5 dl házi eperszörp, 1 csomag bourbon vaníliáscukor
A krém alá ...