Epres rolócska
sponsored links
Annyira finom süteményt készítettem, nem néztem volna ki egy leveles tésztából, hogy tud ennyire jó lenni :) Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a habkönnyû és ropogós, zamatos eperízû rolócskát!
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 1 csomag mélyhûtött leveles tészta (40 dkg)
- 1 tojás
- 20 dkg eper
- 10 dkg sûrû natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín (édesített)
- 8 dkg cukor (lehet több is, az eper édességétõl függõen)
- 1 tasak zselatin (10 g)
- 1 tojás
Elkészítése:
- A leveles tésztát szobahõmérsékleten hagyjuk kiengedni (1-2 óra).
- Alumíniumfóliából négyrétegû téglalapokat hajtogatunk (kb 20-ra lesz szükség).
- A már elõre kinyújtott tésztát 1 cm-es szélességû csíkokra vágjuk. A fóliát egy henger alakú tárgyra tekerjük szorosan (kb 2 cm-es átmérõjû legyen a henger), majd egy tésztacsíkot sodorunk rá úgy, hogy a szélei kissé egymásra kerüljenek. Óvatosan görgetünk rajta egyet-kettõt, majd a fóliával együtt a hengerrõl lehúzzuk. Mindenik tésztacsíkkal és fóliával így járunk el, majd sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Villával felvert tojással lekenjük, és 200 fokos sütõben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, majd a cukorral összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ebbõl a keverékbõl kiveszünk 1 decit, melyben a zselatint elkavarjuk. Felmelegítjük, majd visszaöntjük az eperhez.
- A tejszínt kmeény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
- Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a rolókat (mindkét végén nyomunk bele), és egy kevés idõre hûtõszekrénybe helyezzük.
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.