Epres rolócska

2017-06-12

sponsored links



Annyira finom süteményt készítettem, nem néztem volna ki egy leveles tésztából, hogy tud ennyire jó lenni :) Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a habkönnyû és ropogós, zamatos eperízû rolócskát!

Hozzávalók 20 darabhoz:


  • 1 csomag mélyhûtött leveles tészta (40 dkg)
  • 1 tojás
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg sûrû natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín (édesített)
  • 8 dkg cukor (lehet több is, az eper édességétõl függõen)
  • 1 tasak zselatin (10 g)
  • 1 tojás

    Elkészítése:

    • A leveles tésztát szobahõmérsékleten hagyjuk kiengedni (1-2 óra). 
    • Alumíniumfóliából négyrétegû téglalapokat hajtogatunk (kb 20-ra lesz szükség).
    • A már elõre kinyújtott tésztát 1 cm-es szélességû csíkokra vágjuk. A fóliát egy henger alakú tárgyra tekerjük szorosan (kb 2 cm-es átmérõjû legyen a henger), majd egy tésztacsíkot sodorunk rá úgy, hogy a szélei kissé egymásra kerüljenek. Óvatosan görgetünk rajta egyet-kettõt, majd a fóliával együtt a hengerrõl lehúzzuk. Mindenik tésztacsíkkal és fóliával így járunk el, majd sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.


    • Villával felvert tojással lekenjük, és 200 fokos sütõben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
    • Az epret megmossuk, megpucoljuk, majd a cukorral összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ebbõl a keverékbõl kiveszünk 1 decit, melyben a zselatint elkavarjuk. Felmelegítjük, majd visszaöntjük az eperhez. 
    • A tejszínt kmeény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
    • Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a rolókat (mindkét végén nyomunk bele), és egy kevés idõre hûtõszekrénybe helyezzük.
    Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/epres-...

    sponsored links

    Keres?s