Epres rebarbarás Villám lepény (Clafoutis)

2011-05-18

sponsored links

 

Végre van eper és rebarbara is, mert ezt a villám lepényt ezzel az íz kombinációval szeretjük a legjobban. A helyi zöldségesnél próbáltam beszerezni a rebarbarát, de nem tudtam meggyõzni, hogyha hoz, akkor el is megyek érte és meg is veszem majd Tõle. Õ még ilyet soha nem evett és különben is milyen íze van, meg mit is lehet belõle csinálni. Így helyi zöldséges elég rosszul vizsgázott. De Gabi barátnõm a hétvégi nagybevásárlás alkalmával szerzett nekem egy szép adagot a Fény utcai piacon. Kérdezte Tõlem, hogy milyet hozzon, mondtam neki, hogy szép húsos friss egészséges szárakat keressen, amibe ha belemélyeszti a körmét, akkor reccsen. A köröm mélyesztés kimaradt, de így is nagyon jól választott.

Hozzávalók:
3 tojás
2,5 dl tej
8 dkg liszt
10 dkg cukor +2 ek cukor a rebarbarához
7 dkg vaj + az sütõforma kikenéséhez...

Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/05/18/epre...

sponsored links

Keres?s