Epres-rebarbarás pite
sponsored links
Pite tészta:
-30dkg lisz
-12dkg vaj
-10dkg porcukor
-2 tojás sárgája
-1/2 cs. sütõpor,csipet só
-2 kanál tejföl
A hozzávalókat összedolgozom,pár órára hûtóbe teszem
Töltelék:
-1/2 kg eper
-2 szál rebarbara
-pár kanál eper lekvár
-kevs cukor,meghinteni a gyümölcsöket
Az epret megmosom,a rebarbarát megpucolom,mosom.Felkockázom mindkettõt,és meghintem pár kanál cukorral,hagyom állni.
A tészta kétharmadát kinyújtom lisztezett deszkán,beleillesztem a piteformába,szélét eligazítom.Megkenem pár kanál eper lekvárral,erre jön a cukrozott eper-rebarbara egyvelege.A maradék tésztát kinyújtom,derelyevágóval csíkokat vágok,és berácsozom a pite tetejét.
180 fokon 35 perc alatt (pirosodásig) sütöm.Kicsit hagyom állni,és már fogyasztható is!
Imádom!!!! savanykás és édes,pont az én ízlésemnek megfelelõ! :))
A rebarbarát pár éve ismerem,és nagyon jó "barátság" alakult ki :))