Epres-rebarbarás pite
sponsored links
Levi megkóstolta az IKEA-ban a rebarbarás morzsás-tetejû pitét, és kiderült, hogy lenne igénye itthon is rebarbarás édességre? Én meg ilyen roppant bûbájos vagyok, hogy sütöttem neki (és amúgy is ki akartam már próbálni a Martha Stewart könyvet - mert igen, nem ez az elsõ recept a nevezett könyvbõl a blogon, de ez volt az elsõ, amit megcsináltam. Nem tudok kronológiai sorrendben haladni).
Az eredeti recept csak rebarbarát használ, én viszont csak zöld belsejû rebarbarát találtam a piacon, a zöld sütemény meg furcsa, úgyhogy eperrel kevertem. És hát igen, "rusztikus" a teteje, de ebbe bele lehet jönni, én már túl vagyok egy meggyes pitén is, az már egészen professzionális lett.
Az eredeti recept 23 cm-es sütõtálhoz adja meg a mennyiségeket, én is ezt írom le, egyébként 19,5 cm-es formában sütöttem, ahhoz kb. 75%-a kell a felsorolt hozzávalóknak. (elõ a számológéppel!)
Nyírfacukrot használtam (nyilván sima répacukorral vagy nádcukorral is jó, az itt nekem kiderült, hogy pitéhez tökéletes a Xukor)
Hozzávalók: ...