Epres rebarbarás pite
sponsored links
A rebarbara a legkorábban szedhetõ zöldségfélék közé tartozik, melyet aztán édességként készítünk el, lekvárt vagy csatnit, kompótot frissen vagy télire, és pitéket, tortákat minden mennyiségben.
Mégis a legfinomabb az eperrel együtt eleinte darabos eperlekvárral, majd amikor elkezd érni május közepétõl a friss eperrel. Aztán ahogyan leérett az eper utána már nem szedjük a rebarbarát sem, mert nagymértékben megnõ benne az oxálsav tartalom. Sajnos ezt nem minden árus tudja, szoktam látni a piacokon késõbb is.
22 cm-es tortaformához
A tésztához:
200g liszt (fele legalább legyen teljes kiõrlésû)
125g hideg vaj
1-2 kanál tejföl hogy összeálljon a tészta
Csipet só
1 evõkanál finom nádcukor
8-12 szál rebarbara (a vastagságtól függõen) ...