Epres rebarbarás morzsa torta
sponsored links
Itt van végre a rebarbara szezon, ha egy gyors epres-rebarbarás sütit szeretnél, ez a morzsa torta lesz a tökéletes választás!:)
A nagy klasszikus természetesen az epres-rebarbarás pite, ha rebarbaráról van szó, amit lássuk be a rácsozás miatt eléggé idõigényes elkészíteni. Ez a morzsatorta azonban szinte ugyanazt az ízélményt nyújtja, jóval rövidebb kivitelezési idõvel és mindenféle precízség vagy kézügyesség nélkül elõállítható:) Ha tehát a gyors és finom édességek híve vagy, és van épp otthon rebarbarád, amihez receptet keresel, ezt a morzsa tortát mindenképpen próbáld ki!
Hozzávalók
- 12,5 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 3 g sütõpor
- 1 ek. tej
- 1 kicsi tojás
- zabpehely
Töltelék:
- 2 nagy szál rebarbara
- 25 dkg eper
- 1 ek. cukor
- 1 ek. méz
- 1 ek. keményítõ
Elkészítés
- A tésztához egy nagy tálba kimérjük a lisztet, vajat, porcukrot, sütõport, hozzáadjuk a tojást és a tejet és összegyúrjuk.
- Az így kapott lágy tésztát folpackba csomagolva kb. fél órára mélyhûtõbe tesszük, hogy megdermedjen.
- A töltelékhez rebarbarát megtisztítjuk a külsõ rétegtõl, felkockázzuk és egy serpenyõben a cukorral és a mézzel megkaramellizáljuk. Ha elkezd sárgulni, óvatosan forgassuk csak át, mert könnyen összetörik.
- Egy piteformát kibélelünk sütõpapírral és a megdermedt tészta 2/3 részét belenyomkodjuk, peremet is hagyva neki (addig a maradék 1/3-ot tegyük vissza a hûtõbe!).
- Az epret megmossuk, felkockázzuk, majd összekeverjük a keményítõvel.
- A párolt rebarbarát eloszlatjuk a tésztán, majd a keményítõs epret is, hogy mindenhol legyen belõle.
- A maradék tésztát nagy lyukú reszelõn a gyümölcsök tetejére reszeljük.
- Megszórjuk kevés zabpehellyel is.
- 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk ahol kb. 40 alatt aranybarnára sül.