Epres-rebarbarás morzsa.
sponsored links
Az utolsó és egyben nagyon érett eperszemek, és némi rebarbara hozzáadásával készült ez a látványra éppen szépnek nem mondható, viszont finomnak annál finomabb desszert. Sajnos a zöldségesnél már nem nagyon van magyar eper, így ezzel nálunk be is fejezõdött az eperszezon. Viszont akinek a saját kertjében megterem ez a finom gyümölcs, gondolom még egy ideig élvezheti a belõle készült finomságokat. Én pedig csak reménykedni tudok, hogy jövõre megint a bõséges, és szép termésnek köszönhetõen készülhet majd néhány új, és régi finomság a konyhámba. Persze azért másfajta gyümölccsel még többször készítek a nyár folyamán morzsást, mert nem csak gyorsan elkészül, de az egyik kedvenc desszertünk is. Az eper és a rebarbara nagyon finom volt az ízesített tejföllel, és a tetején ropogósra sült morzsával, és egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók:
25 dkg eper
15 dkg rebarbara
3-4 ek tejföl
2-3 ek barna cukor ...