Epres-rebarbarás menõ pite
sponsored links
Éppenséggel nem a legalacsonyabb költségvetésû recept, mert lesz még az eper ennél sokkal olcsóbb, meg sokkal magyarabb is.
De már hetek óta forgattam a fejemben, hogy ki kéne próbálni ezt a kombinációt, és amikor a Fehérvári úti csarnokban rebarbarát láttam (nem olyan veszélyes áron, 400 Ft volt egy fél kiló), akkor egyértelmû volt, hogy MOST jött el az ideje :-)
Készítettem egy pitetésztát 5 dkg cukor, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt (ebbõl egy kevés teljes kiõrlésû volt, mert most épp erre volt igény), 1 tojássárgája és - tejföl híján - pár kanál kefir felhasználásával. Ha jól emlékszem, egy csipet sütõport is tettem bele. Amíg a tölteléket elkészítettem, a tésztagombóc a hûtõben pihent.
A megtisztított és feldarabolt - fél kiló - rebarbarát kevéske vízzel megpároltam, és ízesítettem cukorral, citromlével és fahéjjal. A - szintén fél kiló - epret nem pároltam meg elõzetesen, csak felaprítottam, mérettõl függõen kettõ vagy négy darabba.
A tésztát kinyújtottam, kibéleltem vele egy kerek piteformát, és ...
De már hetek óta forgattam a fejemben, hogy ki kéne próbálni ezt a kombinációt, és amikor a Fehérvári úti csarnokban rebarbarát láttam (nem olyan veszélyes áron, 400 Ft volt egy fél kiló), akkor egyértelmû volt, hogy MOST jött el az ideje :-)
Készítettem egy pitetésztát 5 dkg cukor, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt (ebbõl egy kevés teljes kiõrlésû volt, mert most épp erre volt igény), 1 tojássárgája és - tejföl híján - pár kanál kefir felhasználásával. Ha jól emlékszem, egy csipet sütõport is tettem bele. Amíg a tölteléket elkészítettem, a tésztagombóc a hûtõben pihent.
A megtisztított és feldarabolt - fél kiló - rebarbarát kevéske vízzel megpároltam, és ízesítettem cukorral, citromlével és fahéjjal. A - szintén fél kiló - epret nem pároltam meg elõzetesen, csak felaprítottam, mérettõl függõen kettõ vagy négy darabba.
A tésztát kinyújtottam, kibéleltem vele egy kerek piteformát, és ...