Epres-rebarbarás linzer-pite.
sponsored links
Az eper és a rebarbara párosításával egy igazán finom íz-világot kapunk. Tavaly készítettem ezzel a gyümölcspárosítással morzsás süteményt, melyet fagylalttal tálaltam, és bizony nagy sikere volt. Most egy új receptet próbáltam ki, melyhez szintén epret, és rebarbarát használtam, csak éppen nem vajas-lisztes morzsával szórtam meg a tetejét sütés elõtt, hanem egy linzertésztát gyúrtam, majd pogácsaszaggatóval korongokat szúrtam ki, és úgy helyeztem a gyümölcsök tetejére. Tálaláskor a fagylalt helyett pedig citromos-mascarponekrémet kínáltam hozzá. Nagyon jó választásnak bizonyult, mint a linzertészta, mint pedig a citromos-mascarponekrém. A gyümölcsök édeskés-savanykás íze a mandulás linzertésztával, és a citromos-mascarponekrémmel, remekül kiegészítették egymást. Természetesen mindenki az ízlésének megfelelõ gyümölcsökbõl készítheti el, viszont a siker biztosan garantált.
Hozzávalók 30 x 20 cm-es formához:
7 dkg búzaliszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg darált mandula
5 dkg porcukor
1 kk sütõpor
1 cs vaníliás cukor ...