Epres-rebarbarás leveles pite.
sponsored links
A napokban a Tante Fanny csapata megajándékozott pár csomag leveles tésztával, így most linzertészta helyett, azzal készült a pite. A kertbe szinte az utolsó rebarbara szárakat vágtam le, és mivel a másik nagy kedvencem az eper, így most azzal párosítottam össze. A tésztát elõször megszórtam édes morzsával, hogy sütés közben a gyümölcs, és a tejszínes öntet nehogy eláztassa, majd készre sütöttem. Alig gyõztük kivárni, hogy kihûljön, és végre fel tudjam szeletelni.....
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
40 dkg eper
20 dkg feldarabolt rebarbara
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás (nagy)
2 dl Hulala (v. habtejszín)
1 cs vaníliás pudingpor
3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)
A rebarbara külsõ részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielõtt a tésztára kerülne.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a Hulalát (v. habtejszínt) majd keverjük simára.
A sütõformába tegyünk sütõpapírt, helyezzük bele az elõnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)
Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütõbõl kivéve hagyjuk pár percig a formában hûlni, majd helyezzük rácsra, és hûtsük ki teljesen.
Tálalás elõtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen is, egy gombóc vanília fagyival megkoronázva.