Epres-rebarbarás lekvár, angol teasüteménnyel
sponsored links
Amióta életemben elõször ettem rebarbarát és elkészítettem a mennyei rebarbarás pitét (recept ITT) ezzel kelek és fekszek. A mostani lekvárhoz, fõleg a teasüteménnyel párosítva nem találok szavakat így nem is írogatok össze-vissza, inkább jöjjön a recept.
Angol teasütemény receptjét ITT találjátok. A lekváré meg pofon egyszerû. Mivel most bontogatom szárnyaim az eper és rebarbara párosításában, kis adagot készítettem és ezt írom le (3 kis üveg)
Lekvár: 500g eper - 400 g rebarbara - 5 kanál cukor - 5-6 vaníliás cukor - csipet fahéj - (ha télire szalicil)
Lekvár: 500g eper - 400 g rebarbara - 5 kanál cukor - 5-6 vaníliás cukor - csipet fahéj - (ha télire szalicil)
Ha nem zsenge a rebarbara érdemes vékonyan meghámozni. Nem nagy munka, mert mint egy hártya leválik, adja magát. Vágjuk 2 cm-es szeletekre szórjuk meg két kanál cukorral és két vaníliás cukorral. Az epret csumázzuk, majd ...