Epres rebarbarás joghurt leves (paleo)
sponsored links
Itt a tavasz, jön a gyümölcsleves szezon, amiket én úgy szeretek. :)
GLASS -növényi italkészítõ automatával készítettem el ezt a levest is. Ha a gépre vagytok kíváncsiak, akkor ide kattintsatok. Ha pedig az eddig elkészített levesekre, növényi tejekre akkor ide. illetve ide.
Hozzávalók:
25 dkg eper
25 dkg rebarbara
40 dkg házi kókuszjoghurt (recept itt)
fél vaníliarúd centis darabokra vágva
édesítõ ízlés szerint (nálam 3 dkg eritrit + 2 dkg méz)
víz
a habhoz:
2 tojásfehérje
2 evõkanál porrá õrölt eritrit
csipet só
A tennivalónk csak annyi hogy a megmosott feldarabolt epret és rebarbarát (nem kell pucolni) a többi hozzávalóval együtt a gépbe tesszük. Felöntjük vízzel a maximum jelig, majd a krémlevesek programot elindítva, hagyjuk, hogy a gép megfõzze és krémesítse a hozzávalókat. Ennyi... A habhoz a tojásfehérjét csipetnyi sóval majdnem kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az édesítõt, tovább verjük. Ha már kemény a hab 750 wattra állított mikróban 30 másodperc alatt "megsütjük". A leves tetejére kanalazzuk és már fogyaszthatjuk is (a leves hidegen és melegen egyaránt finom).
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!