Epres-rebarbarás-citromfüves torta
sponsored links
Lassan beindul az eper és a rebarbara szezon. A piacon egészen barátságos áron kaptam hazai, apró szemû epret. Rebarbarát is több asztalon láttam, de szerencsére most már az én bokrom is bõven terem. Két éve vettem, ha jól emlékszem 150-200 forintért egy hajtást a piacon, egy idõs néni árulta.
Annak idején az apukám kertjében hatalmas bokrok voltak, de nem nagyon tudtunk mit kezdeni vele. Kompótot fõzött anyukám belõle, a nagyim meg egyszer ha jól emlékszem valami fahéjjal ízesített kevert tésztába tett belõle, de itt akkoriban ki is merült a tudomány. Nem is szerettük. Bezzeg ma!
Szóval vettem epret, itthon pedig levágtam a rebarbara gyönyörû vaskos szárait. Nagyon zsengék voltak, álom volt pucolni.
A rebarbara mellett a citromfû is terjed, ezért abból is szedtem egy csokorral. Mind tortakrémben végezte.
A tortához elõször sütöttem két darab öt tojásos piskótát. Tudom, elég sok, de hosszú hétvége van...
Hozzávalók egy piskótához:
- 5 db tojás
- 15 dkg kristálycukor ...