Epres rebarbara szósz
sponsored links
- 350 gr rebarbara (kb. 5 szál)
- 150 gr eper
- 3-4 ek barna nádcukor/méz/nyírfacukor
- 2,5 dl víz
- 0,5 kk fahéj
- pici õrölt bourbon vanília
A rebarbarát vágd pár centis darabokra, tedd egy kisebb lábasba az eperrel együtt, öntsd fel a vízzel, add hozzá a fûszereket, és idõnként kevergetve fõzd jó sûrûre nagyjából 15 perc alatt. A rebarbara magától is jól szétesik fõzés közben, és szinte lekvár állaga lesz, így akár így is fogyaszthatod, vagy le is turmixolhatod (botmixerrel akár), ahogy most én is. Ez a szósz így magában nem túl édes, de én így szeretem, kicsit savanykásan. Ha szeretnéd, tegyél bele több mézet/nádcukrot/nyírfacukrot.
Imádom, mert olyan sok mindenre lehet használni: palacsintára, fagyira, gofrira öntetként, réteges pohárkrémekhez, smoothiekhoz stb. Mindjárt hozok receptet is, hogy én mostanában mire használom:)
Imádom, mert olyan sok mindenre lehet használni: palacsintára, fagyira, gofrira öntetként, réteges pohárkrémekhez, smoothiekhoz stb. Mindjárt hozok receptet is, hogy én mostanában mire használom:)