Epres rakott palacsinta
sponsored links
Anyák napi köszöntõimnek epres rakott palacsintával kedveskedtem, mert tudom, hogy szeretik
A palacsintákat 40 deka lisztbõl, 4 tojással, csipet sóval, 4 deci tejjel és 4deci buborékos ásványvízzel kevertem ki, utoljára még hozzáadtam 4 evõkanál étolajat, így csak az elsõ palacsinta alá kellett kisütéskor olajat önteni.
Ezután 40 gramm gluténmentes eperízû pudingport 3 evõkanál cukorral fél liter tejben jó sûrûre felfõztem és hûlni hagytam.
A kisütött palacsintákat egy nagyobb jénai tálba rétegeztem úgy, hogy minden palacsintára kentem egy kis pudingkrémet, erre apróra metélt friss földiepret szórtam, majd rá a következõ palacsinta és így tovább amíg el nem fogytak a hozzávalók. Nekem 11jó vastagra sütött palacsinta került a tálba.
A tetejére eperlé porcukorral bekeverve , meg egész földieprek ...