Epres-Pudingos Pohárkrém

2014-05-18

sponsored links

Sokszor hallom a közvetlen rendszeres olvasóimtól, akikkel napi személyes kapcsolatban is vagyok ezt :
,, Mónika olyan szépeket csinálsz, DE valami nagyon egyszerû süti vagy pohárkrém receptet kérek!
Olyat amit én is gyorsan és egyszerûen elkészíthetek otthon ! "
Ma hoztam nektek egy roppant egyszerû pohárkrémet, de higgyétek el hogy ezalatt az idõ alatt amit erre a pohárkrémre szántok,  sok-sok süteményt is ellehet készíteni!
Semmivel sem könnyebb elkészíteni egy pohárkrémet ízlésesen és ezután is sok mosogatni való marad.
Az én mottóm : Süssünk , fõzzünk sok sok szerelttel és akkor a legegyszerûbb ételekbõl is királyi ételt varázsolhatunk !
. . . . és egy varázsló mindig jól jön a konyhában, ugye ?

Hozzávalók :
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 kanál cukor
1 liter tej
2 deci tejszínhab
kb 50 dkg friss eper



Elkészítése :
Csokoládés pudingport elkeverjük fél liter tejben és hozzá adunk 2 evõkanál cukrot, majd sûrûre fõzzük.
Elõkészítünk 7 db 2 decis hõálló poharakat és a elosztjuk a készre fõzött csokis pudingot a poharakban.
Megmossuk az epreket és méretétõl függõen ketté vagy háromfelé vágjuk, majd kb ugyanannyi vastag rétegben rárakjuk a csokis pudingra mint amilyen  vastag a pudingunk.
Elkészítjük a vaníliás pudingot is hasonló módon mint a csokisat és egyenletesen elosztva ráöntjük az eprekre.
Hûtõbe rakjuk és közben felverjük a tejszínhabot kemény habbá.
Én nem szoktam a tejszínbe cukrot rakni, aki édesebben szereti rakjon bele ízlése szerint felveréskor.
Elõhozzuk a poharakat , a tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a poharak tetejére nyomjuk.
Díszítésül egy epret ketté vágunk és kissé elcsúsztatva egymástól a hab tetejére rakjuk.





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/05/epres-p...

sponsored links

Keres?s