Epres-pudingos pohárkrém.
sponsored links
Csodálatos, napsütéses idõvel köszöntött ránk május elseje, és gondolom sokan a szabadban, vagy éppen majálisokon töltik a napot. Sütkérezésre nem szívesen szánnák idõt, viszont egy finom desszertet gondolom mindenki elkanalazgatna. Így voltam ezzel én is, így aztán sütemény helyett, egy gyorsan, és egyszerûen elkészíthetõ pohárkrémet dobtam össze. Nem is kellett hozzá más, mint néhány szem eper, babapiskóta, és egy adag vaníliás puding tejszínhabbal kicsit megbolondítva.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
20 dkg eper
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 ek cukor
1 dl habtejszín (v. Hulala)
2-3 db babapiskóta
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt fõzzük sûrûre, majd vegyük le a tûzrõl, és hûtsük langyosra.
A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hûlt pudinghoz.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
Az elõkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evõkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.
Tálalásig tegyük be a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás elõtt vegyük ki a hûtõbõl a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.