EPRES PUDINGOS KALÁCS
sponsored links
Nem pontosan ilyen kalácsot terveztem a hétvégére, de az idõmbõl ennyire telt.
Kelt tészta, vanília puding, eper, gyorsan elkészült.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg vaj
2 dkg élesztõ+pici cukor+kevés tej
1 tojás sárgája
1,25 tej
0,5 dl tejföl vagy tejszín
csipet só
Az élesztõt a langyos cukros tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal együtt dagasztógéppel elkészítettem a tésztát.
Kitettem a szilikonos lapra, letakartam és legalább fél órát kelesztettem.
Addig elkészült a puding.
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 ek. kristálycukor
A pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára kevertem. A többi tejjel felöntöttem és a pudingot sûrûre fõztem.
Letakartam fóliával, hogy ne bõrösödjön be a teteje.
Langyosra hûtöttem.
Téglalap alakúra nyújtottam a tésztát.
Rákentem a pudingot, megszórtam a felkockázott eperrel.
Feltekertem mint a beiglit és tepsibe raktam.
A gázsütõt elõmelegítettem 5-os fokozaton és 35 perc alatt megsütöttem a kalácsot.
A héten készült eperdzsemet is megkóstoltuk vele.
Jó étvágyat!