Epres pohárkrém

2018-03-22

sponsored links

Csodaszép és nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 30 dkg krémsajt, 45 dkg eper, 10 dkg +2 evõkanál cukor, 4 zselatin lap (kb 6 g), 15 dkg kakaós keksz (Oreo keksz), 1, 5 dl zsíros tejszín.
Elkészítése: 2 ? 3 epret félreteszünk a diszítéshez, a többit felszeleteljük, késes aprítóban darabosra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, fél órát pihentetjük, hogy levet eresszen, majd leszûrjük. 1 ? 2 evõkanál eperlét elkeverünk  4 ? 5 evõkanál  vízzel, ráöntjük a zselatinra, hagyjuk felpuhulni. A többi eperlét elkeverjük a  a krémsajttal. A megmaradt epervelõt a késes aprítóban teljesen pürésítjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, majd a krémsajthoz kavarjuk.  Desszertes poharakba kanalazzuk, 1 ? 2 órát a hûtõben dermesztjük.  A kekszet 2 darab kivételével késes aprítóban darabosra õröljük. A tejszínt a 2 evõkanál cukorral kemény habbá verjük.

Tálaláskor a darált kekszet a krém tetejére szórjuk, rákanalazzuk a tejszínhabot, a félretett eperrel, keksszel diszítjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/03...

sponsored links

Keres?s