Epres pohárkrém
sponsored links
Csodaszép és nagyon finom :)
Hozzávalók (4 személy részére): 30 dkg krémsajt, 45 dkg eper, 10 dkg +2 evõkanál cukor, 4 zselatin lap (kb 6 g), 15 dkg kakaós keksz (Oreo keksz), 1, 5 dl zsíros tejszín.
Elkészítése: 2 ? 3 epret félreteszünk a diszítéshez, a többit felszeleteljük, késes aprítóban darabosra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, fél órát pihentetjük, hogy levet eresszen, majd leszûrjük. 1 ? 2 evõkanál eperlét elkeverünk 4 ? 5 evõkanál vízzel, ráöntjük a zselatinra, hagyjuk felpuhulni. A többi eperlét elkeverjük a a krémsajttal. A megmaradt epervelõt a késes aprítóban teljesen pürésítjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, majd a krémsajthoz kavarjuk. Desszertes poharakba kanalazzuk, 1 ? 2 órát a hûtõben dermesztjük. A kekszet 2 darab kivételével késes aprítóban darabosra õröljük. A tejszínt a 2 evõkanál cukorral kemény habbá verjük.
Tálaláskor a darált kekszet a krém tetejére szórjuk, rákanalazzuk a tejszínhabot, a félretett eperrel, keksszel diszítjük.